Archief

Oplichters bejaarde vrouw gepakt

De twee mannen die in augustus een 75-jarige vrouw uit Monster in haar eigen huis van haar pinpas bestolen, zijn opgepakt. De twee waren zaterdag betrokken bij een steekincident op een verjaardagsfeest in een jeugdcentrum in Pijnacker-Nootdorp. Tijdens het onderzoek bleken de twee ook de babbeltruc met de bejaarde vrouw te hebben uitgehaald.

Het gaat om een 20-jarige man uit Etten-Leur en een 18-jarige man uit Den Haag. De eerste man is al voorgeleid aan de rechter-commissaris en die besloot dat de man 14 dagen langer kon worden vastgehouden. De Hagenaar werd vrijdagochtend van zijn bed gelicht.

De twee belden op 21 augustus bij de Monsterse aan op de Wingerdhof. Ze deden zich voor als medewerkers van een gasbedrijf en meldden dat ze een gaslek kwamen zoeken. Achteraf bleek de pinpas van de 75-jarige vrouw te zijn gestolen. De politie verspreidde vorige week op internet en in regionale opsporingsprogramma's foto's van de twee.

Het slachtoffer van de steekincident van zaterdagavond is geopereerd en inmiddels weer thuis. Waardoor er ruzie ontstond is onduidelijk.

Categorieen:
Monster Algemeen