Archief

Kwart miljoen voor uitbreiding begraafplaats

De Algemene Begraafplaats van Wateringen wordt volgend jaar uitgebreid. Het college van B en W vraagt de raad hiervoor een kwart miljoen euro beschikbaar te stellen. Op de begraafplaats komen er aan de kant van de Dr. Schaepmanstraat 58 graven, een verzamelgraf en vijf kindergraven bij. Als het geld beschikbaar wordt gesteld, zullen de begraafkosten vanaf 2015 met ongeveer 1 procent stijgen.

Wateringen kampt met een tekort aan grafcapaciteit. Eind vorig jaar heeft de raad het college opgedragen de aanleg van een nieuwe begraafplaats aan de Poeldijkseweg voor te bereiden. Omdat het nog wel enige tijd duurt voordat die is gerealiseerd, is besloten de huidige begraafplaats uit te breiden. Verwacht wordt dat Wateringen daarmee de komende acht jaar vooruit kan.

De bedoeling is het komend voorjaar met de benodigde werkzaamheden te beginnen. De uitbreiding moet dan in het najaar klaar zijn. Er is overigens wel kans dat de planning uitloopt. Archeologisch vooronderzoek heeft aangetoond dat er grote kans is dat er vondsten uit de Romeinse tijd en de late Middeleeuwen zullen worden gedaan.

Categorieen:
Wateringen Algemeen