Archief

Fracties duikelen over elkaar heen over hondentax

LPF Westland en GemeenteBelang Westland zeggen onaangenaam verrast te zijn door VVD Westland. Die maakte vrijdag bekend in de raadsvergadering met een motie tegen de hondenbelasting te komen. LPF en GBW vinden dat de VVD daarmee goede sier probeert te maken, terwijl de liberalen wisten dat de twee fracties met voorstellen zouden komen. De fracties zullen een amendement op de begroting indienen, waarmee de hondenbelasting wordt geschrapt.

GBW, die eind 2011 de herinvoering van de belasting nog steunde, sprak zich er in juli dit jaar bij de bespreking van de Voortgangsrapportage wel tegen uit. LPF Westland is al tijden een prominent tegenstander. "Hoewel het uiteraard iedere fractie vrijstaat datgene in te dienen wat zij wenst, is het wel politiek gebruik dat als twee fracties prominent aankondigen de hondenbelasting af te willen schaffen, daarover niet plots voor te gaan sorteren," schrijft John Witkamp van de LPF in een persbericht.

LPF en GBW stellen voor om de misgelopen inkomsten te dekken uit het positieve saldo van de begroting over 2014. De VVD wil hetzelfde. Deze fractie doet het in een motie, die het college in principe naast zich neer kan leggen. LPF en GBW gaan verder. Ze dienen een amendement, een wijzigingsvoorstel, op de begroting in. Als dat wordt aangenomen, is de hondenbelasting van de baan.

Categorieen:
Westland Algemeen