Archief

Eerste woonservicezone officieel geopend

De eerste woonservicezone in Maassluis is donderdagmiddag officieel geopend. Te midden van wooncomplex De Vloot zijn 96 huurappartementen en voorzieningen gerealiseerd die zijn afgestemd op ouderen.

Zo heeft de woonservicezone bijvoorbeeld een restaurant en kapsalon die gerund worden door leerlingen van het Albeda College, dat een nieuwe schoollocatie heeft gekregen in de woonservicezone.

Ook zitter er onder meer thuiszorgorganisatie Careyn, Stichting Kinderopvang Maassluis, VraagRaak, gehandicapten ondersteuner Gemiva-SVG Groep, Centrum voor Paramedische Hulp en Alternatieve Geneeswijzen, Seniorenwelzijn, Stichting Onder Een Dak, een loket van de gemeente Maassluis en van de Maasdelta Groep.

Er zijn nog twee woonservicezones in ontwikkeling, maar deze zullen niet lijken op De Vloot. Hier wordt gekeken naar wat er al is aan woningen en voorzieningen en hoe de bevolkingssamenstelling is en zal worden. Deze zones liggen in de omgeving van het Geriatrisch Centrum Driemaashave en van het Ontmoetingscentrum De Vliet.

Categorieen:
Maassluis Algemeen