Veldkorfbal: Dijkvogels wint derby van ODO

In het veldkorfbal stond voor dit weekend de laatste speelronde op het programma voordat de zaalcompetitie van start gaat. Van de regioploegen komen alleen CKC Maassluis en ODO nog eenmaal in actie.

Eerste klasse F

Valto leed voor de vierde keer een nederlaag. In De Lier bleek Swift met 16-7 te sterk voor de promovendus. De Lierse ploeg staat halverwege de competitie drie punten voor op streekgenoot CKC Maassluis dat op plaats zeven staat. Nummer drie KOAG heeft twee punten meer dan Valto.

CKC Maassluis behaalde na twee nederlagen op rij weer eens een punt. Bij subtopper KOAG speelde de geplaagde ploeg uit Maassluis met 12-12 gelijk. Ondanks dit positieve resultaat staat CKC Maassluis op een degradatieplaats.

Tweede klasse I

De streekderby tussen ODO en Dijkvogels is een prooi geworden voor Dijkvogels. Op sportpark De Commandeur was Dijkvogels vanaf het begin scherper. Bij rust leidden de bezoekers met 9-6. In de tweede helft kwam ODO te laat op een marge van twee doelpunten om het duel nog spannender te maken. Dijkvogels vertrok met een 15-13 zege naar Maasdijk en won voor de eerste keer dit seizoen een streekderby. De eerste derby tegen ONDO eindigde in een nederlaag. Bij Dijkvogels was Arjan Burgers topscorer met zes treffers. Thijs Ramakers scoorde evenveel treffers voor ODO.Door de nederlaag is ODO gezakt naar een onveilige zevende plaats op de ranglijst. Dijkvogels heeft twee punten meer dan de Maaslandse formatie.

ONDO wist na drie nederlagen op rij weer eens een overwinning bij te schrijven. In Zeeland wist de ploeg uit 's-Gravenzande een 10-6 overwinning te halen op TOGO. ONDO staat derde met acht punten uit zeven wedstrijd.