Archief

Westlandia: velden te ver uiteen

Het knelpunt van de ligging van de velden over een te groot gebied, is uiteindelijk van doorslaggevend gewicht geworden in de afwegingen van voetbalclub Westlandia ten aanzien van de voorgenomen fusie met VV Naaldwijk. Dat kwam vrijdagochtend naar voren in een interview van Westlandia-voorzitter Stefan Kester met WOS Radio.

Het was de bedoeling, dat de selectieteams na de fusie allemaal zouden gaan spelen op het huidige complex van Westlandia aan de oostkant van het fietspad door sportpark De Hoge Bomen. "Maar dan zouden de overige elftallen straks bij wijze van spreken op tien minuten loopafstand moeten spelen van de huisvesting", aldus Kester. Daarmee zou volgens hem geen recht worden gedaan aan het wensbeeld van "één mooie, grote vereniging".

Kester stelde, dat de grote verspreiding van de velden vanaf het begin als een knelpunt is gezien. Het kwam ook weer aan de orde tijdens de ledenvergadering van vorige week. Daarna heeft het bestuur van Westlandia zich twee keer beraden, waarbij zich de steeds sterkere weerstand tegen de huidige inrichting van het sportpark deed gelden. "En dan is het een kwestie van: beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald", aldus Kester.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen