Archief

Voorzitter Cultuurweb reikt Koperen Kees de hand

Voorzitter Piet Vreugdenhil van Cultuurweb Westland heeft maandagavond in figuurlijke zin zijn hand uitgestoken richting Wilma Sekrève, interim-directeur van theaterschool Koperen Kees. Vreugdenhil deed dit tijdens een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

Sekrève had aan het begin van de vergadering - en dat voor het eerst in de gehele ontstaansgeschiedenis van het Cultuurweb - zelf gebruik gemaakt van het inspreekrecht. Zij betoogde, dat Koperen Kees steeds heeft willen meewerken aan de totstandkoming van Cultuurweb. Sekrève vond, dat kwartiermaker Wilma Franchimon solistisch te werk is gegaan. "Wij zijn stelselmatig genegeerd, gepasseerd en zelfs geschoffeerd", was het verdere verwijt.

Raadslid Nico de Gier (Progressief Westland) stelde haar de vraag: "Wat verwacht u van ons?" Sekrève reageerde: "Ik hoop, dat wij een faire kans krijgen en wij verwachten van u als raad waakzaamheid". Franchimon, die voor de vierde en laatste keer verslag deed van haar activiteiten, zei: "Als ik mensen gepasseerd heb: Mea Culpa, dat was niet de intentie".

Cultuurweb-voorzitter Vreugdenhil, die in het dagelijks leven bij een koepelorganisatie in het onderwijs actief is, zegt de bij zijn organisatie aangesloten scholen gesuggereerd te hebben om bij de oriëntatie op cultuureducatie ook te gaan praten met Dario Fo/Koperen Kees. "Hierbij zeg ik de eerlijke kans van harte toe", besloot Vreugdenhil.

Het Cultuurweb gaat op dinsdag 1 oktober officieel van start, onder leiding van de onlangs benoemde directeur Jeroen Kunstman.

Categorieen:
Westland Algemeen