Archief

Roep om meer toezicht na vernielingen 'discotheekroute'

Op weg van de discotheek in Maassluis naar een broodjeszaak hebben jongeren in de nacht van zaterdag op zondag een spoor van vernielingen achtergelaten. De raadsfractie van Maassluis Belang zegt hierover klachten te hebben ontvangen van bewoners op onder meer het Schanseiland, Hoogstraat en de Noorddijk.

Op hun vernielingspad van de Govert van Wijnkade naar de Goudsteen hebben de jongeren een inritpaaltje afgebroken, een verkeersbord omgebogen, afvalbakken besmeurd met graffiti en zijn er op particulier terrein vernielingen aangebracht. Daarnaast hebben bewoners volgens de fractie door eigenhandig optreden weten te voorkomen, dat een nieuw aangebrachte koperen straatlantaarn werd verwijderd. De bewoner werd hierop wel door de dader bedreigd.



De fractie heeft schriftelijke vragen aan het college van B en W gesteld. Maassluis Belang wil weten hoe het college deze vernielingen gaat voorkomen. Op het tijdstip waarop de vernielingen plaatsvonden, is er volgens de fractie geen surveillance meer van de dienst Handhaving en Toezicht. De fractie wil de toezegging van het college, dat er rond de sluitingstijd van de discotheek extra toezicht komt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen