Zaalhandbal: DIOS verrast ongeslagen koploper

Heren

DIOS heeft in de Postkogekohal in Schipluiden promovendus Lagerhuis Mill/MHV'81 de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht en behield daarmee de ongeslagen thuisstatus. MHV'81 had de eerste drie wedstrijden gewonnen, maar kwam tegen DIOS niet in haar spel. De thuisploeg controleerde de wedstrijd en leidde halverwege met 13-10. In het tweede bedrijf kon DIOS deze voorsprong consolideren en won het terecht met 25-22. Door deze overwinning staat DIOS gedeeld tweede met MHV'81 en Alphadeur/Houten. De reserves van Quintus pakten gisteravond de koppositie en staan na vier ronden één punt voor op de drie achtervolgers. Robin Huisman trof zes keer het net. Carlo van Leeuwen en Frank Snelder waren ieder vijf keer succesvol.

Dames

De reserves van Quintus hebben na een enerverende wedstrijd gewonnen van de reserves van Westfriesland/SEW. In de Van der Voorthal leidde de Heulse ploeg na de eerste helft met 14-10. Na de pauze kwamen de bezoekers uit Noord-Holland sterk terug en hadden de achterstand na 45 minuten spelen omgezet in een 20-18 voorsprong. Quintus knokte zich terug in de wedstrijd onder meer door een prima keepende Rinka Duijndam. Quintus kwam twee keer terug van een verschil van twee doelpunten en kwam bij 25-24 weer op voorsprong. A-junior Lisa Warmerdam onderscheidde zich in deze fase en maakte het verschil in deze fase. Drie minuten voor tijd was de wedstrijd beslist: 27-24. SEW scoorde nog eenmaal, maar ging toch met een nederlaag van 27-25 terug naar Wognum.