Zaterdagvoetbal: Westlandia wint van KMD

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft aan de uitbeurt bij Kozakken Boys geen punt overgehouden. Kozakken Boys had een prima start want binnen één minuut lag de bal achter doelman Leerdam. Uiteindelijk scoorde Sefa Kurt nog de eretreffer in de 3-1 verloren wedstrijd.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande moet nog een week wachten op haar eerste zege in de hoofdklasse. Op het Julianasportpark won Smitshoek met 3-0.

Tweede klasse C

HVC'10 blijft de ongeslagen koploper in haar klasse. Voor de vierde keer op rij won de Hoekse ploeg. In Den Haag werd DUNO met 3-2 verslagen. Steven Wapenaar scoorde diep in de tweede helft de winnende treffer. HVC'10 gaat alleen aan de leiding.

Lyra en sportclub Monster pakten hun eerste zege van het seizoen. Lyra verraste op eigen veld DSVP. Binnen het eerste kwartier stond de eindstand van 2-0 al op het scorebord. Voor Lierse ploeg was het de eerste zege van het seizoen. Sportclub Monster en Vitesse Delft speelden een boeiende wedstrijd. De Monsterse fusieploeg trok aan het langste eind door een treffer in de eerste helft door Koos van Spronsen.

Naaldwijk kreeg een domper te verwerken. De Naaldwijkse ploeg stond tegen Be Fair met 10 man in de slotfase met 2-1 voor, maar Be Fair wist in blessuretijd twee keer tot scoren te komen. Naaldwijk verloor voor de eerste keer dit seizoen.

Derde klasse C

Westlandia en KMD schotelden het publiek een doelpuntrijke en amusante wedstrijd voor. Westlandia leek bij een 3-1 voorsprong het karwei geklaard te hebben, maar KMD kwam knap terug tot 3-3. Boyd Rijnenberg werd uiteindelijk de matchwinner voor de Naaldwijkse ploeg: 4-3.

Honselersdijk behaalde de tweede zege op rij en is gestaag bezig met een opmars op de ranglijst. Op sportpark De Strijphorst won de thuisploeg met 1-0 door een treffer van Loek Grootscholten.

Vierde klasse D

Maasdijk blijft koploper in haar klasse. In Schiedam stokte de Maasdijkse doelpuntenmachine. HermesDVS bood moedig tegenstand en wist de schade te beperken tot een 1-0 nederlaag. Verburch is de verrassende nummer twee van de ranglijst. De Poeldijkse ploeg haalde in Vlaardingen uit. DVO'32 werd met 5-0 verslagen.

MSV'71 pakte net als alle andere regiogenoten drie punten. Real Parbo werd met 5-2 verslagen. Quintus pakte de eerste overwinning van het seizoen. Op eigen sportpark werd HBSS met 3-2 verslagen.