Zaalhandbal: dames Quintus mede-koploper

Virto/Quintus gaat na vier speelronden gedeeld aan de leiding. Naast de Heulse ploeg hebben DOS, Hellas en VOC zes punten uit vier duels. Quintus speelde een goede wedstrijd tegen Westfriesland/SEW. De eerste helft was niet van een goed niveau. Quintus ging te veel in het tempo mee van de tegenstander. De ruststand was 11-11. Na de pauze was er een ploeg die de wedstrijd dicteerde en dat was Quintus. De Heulse ploeg speelde met pit. In de beginfase van de tweede helft kon SEW nog bijblijven: 13-13. Daarna nam Quintus een tussensprint naar 17-13. Helen van Beurden wist in de tweede helft twee breaks en twee strafworpen te keren en dat was de genade klap voor de thuisploeg. Quintus sloot de wedstrijd terecht af met een 23-16 zege. Quintus kan zich nu op gaan maken voor vier thuisduels. Volgende week komt Fiqas/Aalsmeer op bezoek gevolgd door landskampioen Sercodak/Dalfsen. Kwebbel/E&O en Succes Schoonmaak/VOC volgen daarna.

WPK/Westlandia speelde voor de tweede keer een thuiswedstrijd en kwam met de tegenstander weer een puntendeling overeen. Na een remise tegen Klink Nijland/Kwiek wist ook BEVO een gelijkspel in sporthal De Pijl te behalen. Na een spannende wedstrijd waarin beide ploegen niet voor elkaar onder deden, leidde BEVO na de eerste helft met 16-13. Westlandia zette na de pauze een inhaalrace in en kwam bij 19-19 langszij. Daarna bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd met Westlandia vaak op voorsprong. In de laatste minuut was de stand 27-26 voor Westlandia, dat in ondertal stond. Vlak voor tijd wist BEVO toch de verdiende gelijkmaker te scoren. Bij Westlandia trof Jenny van der Hoeven het meest trefzeker met 10 doelpunten. Stefanie van Dalen was acht keer succesvol.

De reserves van Quintus hebben twee punten overgehouden aan het uitduel tegen Handbal Venlo. In sporthal Craneveld stond de Heulse ploeg na de eerste helft met 12-10 voor. Deze marge wist Quintus aan het eind van de wedstrijd over de streep te trekken en won met 23-21. De Heulse ploeg gaat vooralsnog voor een dag koploper in de eerste divisie. Zondagmiddag komt MHV'81 op bezoek in Midden-Delfland bij DIOS en kan bij een zege weer de koppositie in nemen. Bij Quintus waren Art Vollebregt en Wesley Roeleveld het meest trefzeker met ieder vier doelpunten.