Archief

Van Marrewijk koning van de 5 kilometer

Hardloper Sjoerd van Marrewijk heeft de strijd om de regionale hegemonie op de 5 kilometer in zijn voordeel beslecht. De Heulenaar diende daartoe zaterdag in de Rijk Zwaanloop in 's-Gravenzande af te rekenen met Jeroen van Aken (Haag Atletiek). Dit jaar hadden de twee concurrenten vier maal tegen elkaar gelopen in wedstrijden van het Fides Run Circuit en allebei hadden ze twee duels gewonnen.

Op de Langestraat in 's-Gravenzande gingen de twee schouder aan schouder de laatste honderd meter in. Met een voor Van Marrewijk kenmerkende eindsprint: diep voorover gebogen en energie uit de reserves halend, trok de Heulenaar aan het langste eind: 16.21 om 16.23. Daarmee vergrootte hij het verschil in het (eind)klassement van een half naar twee volle punten.

De 5 km bij de vrouwen werd gewonnen door de Keniaanse Rose Tanui, in 18.52, met op de tweede plaats Inga Michejenko uit Hoek van Holland in 20.00. Het eindklassement bij de vrouwen werd gewonnen door de afwezige Ilona Lievaart.

Op de 10 Engelse mijl zegevierde Robert Willemse (Rotterdam Atletiek). Deze 45-plusser had 54.57 nodig. Tweede werd Marc Rotsaert ( Koplopers, Delft) in 55.49. Snelste vrouw was Marianne Goijert-Hoogerbrugge. De tegenwoordig in 's-Gravenzande wonende atlete kwam over de streep na 1.09.24. Tweede werd Corina Voorn uit Den Hoorn, in 1.11.19.

Het Fides Run Circuit bij de langere afstanden werd bij de mannen gewonnen door de uitgewezen asielzoeker Mike Barsaiyan, wiens eerder opgebouwde puntentotaal (828) niet haalbaar bleek voor zijn voornaamste rivaal Marc Rotsaert, die tot 820 kwam. Bij de vrouwen werd het klassement gewonnen door Marlies Jongerius uit Wateringen, die zaterdag niet meedeed, omdat zij deze zondag haar debuut maakt bij de Nederlandse Kampioenschappen 10 km op de weg, die in Utrecht worden gehouden.