Archief

'Uitspraak Maassluis over windmolens nodig'

De raadsfractie van het CDA in Maassluis, vindt dat het college van B en W en de gemeenteraad bij de provincie Zuid-Holland een standpunt kenbaar moeten maken over de plannen om langs de A20 drie windturbines te plaatsen. Dit stelt de fractie in nieuwe vragen aan het college, naar aanleiding van het besluit van Gedeputeerde Staten om zelf dwingend locaties te gaan aanwijzen voor realisatie van deze molens.

Het college vond eerder nog geen aanleiding om een standpunt uit te dragen, maar daar is volgens de christendemocraten door de provinciale beslissing verandering in gekomen.

Verder wil het CDA weten, welke procedure de gemeente kan volgen om, binnen de wettelijke mogelijkheden, plaatsing van windmolens tegen te gaan.

"Welke stappen gaat u ondernemen en trekt u daarbij op met de gemeenten Westland en Midden-Delfland?", is de volgende vraag.

Tevens veronderstelt het CDA, dat het college contact opneemt met de ontwikkelaar van de woonwijk Dijkpolder, gezien de eerder door deze ontwikkelaar geuite zorgen ten aanzien van het windmolensplan.