Archief

Tatoeagetegels alsnog onthuld

De tatoeagetegels in Maassluis zijn woensdagmiddag alsnog onthuld. Ze zouden op 3 juli worden onthuld, maar enkele minuten voor het moment ramde een auto met hoge snelheid geparkeerde auto's. De bestuurder was onwel geworden. De feestelijkheden werden toen afgeblazen.

Elf inwoners zonden hun tatoeages in, waarvan er vier zijn uitgekozen. Kunstenares Karin Colen zette de tattoo's vervolgens op de stoeptegels. In totaal komen er ongeveer dertig grote tegels in de wijk. De gemeente Maassluis wil met de tatoeages haar maritieme historie accentueren.

Op een tatoeage staat het schip De Furie. Deze is van van de heer Peute, voormalig stoker, nu machinist van De Furie. De tweede is van mevrouw Zomer en haar dochter, die met hun bijna identieke tatoeages hun verbintenis met elkaar en het water benadrukken. De derde is van de heer Van der Kooij. Een tatoeage van een groot piratenschip symboliseert voor hem de ultieme vrijheid. De vierde en laatste tatoeage is van de heer Schellenboom. Zijn tatoeage is een logo van het loodswezen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen