Archief

Impuls van halve ton voor vogelasiel

Stichting Vogelasiel De Houtsnip in Hoek van Holland krijgt in totaal een bijdrage van bijna 50.000 euro ter verbetering van de accommodatie. Ruim de helft ervan is afkomstig van de stichting DeltaPort Donatiefonds Noordoever, die een aanvraag ter grootte van 27.550 euro in zijn geheel heeft gehonoreerd. De rest van de steun is afkomstig van de deelgemeente Hoek van Holland.

Volgens Hestia Reukema, voorzitter van de deelgemeente, is De Houtsnip niet meer weg te denken uit Hoek van Holland. Het asiel doet niet alleen aan opvang van vogels, maar heeft ook een educatieve en maatschappelijke functie. Zo biedt het stageplaatsen aan leerlingen van het MBO dierverzorging. Voor het Ministerie van Landbouw voldoende reden om de vergunning te verlengen tot en met 2017.

"De afgelopen jaren heeft de stichting hard gewerkt om haar zaken op orde te krijgen en dit harde werken is nu beloond. De toekomst van het vogelasiel is gewaarborgd", aldus Reukema.

Om een extra kwaliteitsslag te realiseren, gaat de gemeente op het terrein van het vogelasiel het hekwerk vervangen. Het krijgt nu dezelfde stijl als de hekwerken rondom de sportvelden in de Rondgang. Ook komen er grasbetontegels ten behoeve van twee parkeerplaatsen.

De gelden van het DeltaPort Donatiefonds worden onder meer gebruikt voor de realisatie van een roofvogelkooi, de vervanging van zieken- en binnenkooien en de aanschaf van een nieuwe spoelkeuken en CV-ketel.