Archief

Fort opent dit weekend haar deuren

Na ruim een maand dicht te zijn geweest, opent het Fort aan den Hoek van Holland zaterdag haar deuren. In het M-gebouw start om 10.00 uur het Hoekse museumweekend. Vanaf dat moment is het fort weer open voor het publiek.

Wethouder Karakus heeft de Rotterdamse gemeenteraad deze week laten weten dat een vonnis van de rechtbank over het fort niet ten uitvoer wordt gebracht. De rechter gelastte eerder dit jaar de ontruiming, omdat de Stichting Fort aan den Hoek van Holland de nieuwe huursom niet kon opbrengen.

Een ultieme poging van de gemeente heeft volgens de wethouder ertoe geleid dat de patstelling tussen de nieuwe huurder van het fort en de stichting Fort werd doorbroken. Dat heeft geleid tot een intentieverklaring, waarin beide partijen zich uitspreken te komen tot een duurzame samenwerking met behoud van een substantiƫle museumfunctie.

Volgens Karakus kunnen de museumfunctie en de commerciƫle exploitatie dankzij de overeenkomst prima naast elkaar bestaan. De authenticiteit en het karakter van het fort blijft zo behouden, zegt hij.