Archief

Provincie: windmolens moeten er toch komen

De provincie Zuid-Holland zet de plannen door om locaties voor windmolens in te passen in gemeenten die weigeren dit zelf te doen. Het gaat hierbij om de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Papendrecht en Alblasserdam. In het grensgebied van Westland en Midden-Delfland moeten de windmolens langs de A20 komen.

De eerste drie gemeenten hebben in een brief aan Gedeputeerde Staten laten weten de aangewezen locaties voor windenergie van de provincie niet te willen. De gemeente Alblasserdam heeft tot nu toe verzuimd aan te geven of zij wil meewerken.

Gedeputeerde van de provincie Govert Veldhuijzen zegt: "We moeten in Zuid-Holland nog een forse inspanning leveren om de afspraken met het rijk te kunnen nakomen. Daarbij hebben we alle locaties nodig die nu zijn aangewezen. Ruimtelijke inpassing is tijdrovend en de tijd dringt. Vertraging is geen optie."



Met een inpassingsplan reserveert de provincie ruimte om windturbines te kunnen plaatsen in een gemeente. De provincie realiseert de projecten niet zelf; ontwikkelaars kunnen zich bij de provincie melden en een vergunning aanvragen om turbines op te richten. In onze regio zou het om drie extra windturbines gaan.