Archief

Zes regio-reisbureaus betrokken bij faillissement Oad

Onder het woensdag uitgesproken faillissement van de Oad Groep vallen ook de zes Globe-reisbureaus in de regio. Het gaat om de vestigingen in 's-Gravenzande, De Lier, Maassluis, Monster, Naaldwijk en Wateringen. Er wordt onderzocht of er nog mogelijkheden voor een doorstart zijn.

Oad is aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Voor reizen met een vertrekdatum van 26 september of later worden de mogelijkheden onderzocht om de bij Oad geboekte reizen te laten doorgaan, aldus SGR.

Als er bij een Globe-reisbureau een reis is geboekt van een touroperator die niet tot de Oad Groep behoort, dan zal die touroperator de reis gewoon uitvoeren. "Als u nog niet de volledige reissom aan het reisbureau had betaald, verzoeken wij u het restant rechtstreeks aan uw touroperator te betalen", stelt SGR.

In alle gevallen geldt het dringende advies van de SGR om geen betalingen meer aan de Oad Groep te doen voor nog niet aangevangen reizen. Betalingen gedaan na 25 september worden niet meer door SGR gegarandeerd.