Archief

Gevangenisstraffen geëist in grote drugszaak

De officier van justitie heeft in een grote drugszaak gevangstraffen geëist tegen zes verdachten. De politie nam in deze zaak in totaal bijna 12.000 kilo drugs in beslag, waarvan 9.500 kilo in een loods in Honselersdijk. Tegen de zes zijn gevangenisstraffen tot vier jaar onvoorwaardelijk geëist. De zaak tegen een zevende verdachte van 23 jaar werd aangehouden.

Een 56-jarige man uit Wateringen verhuurde een deel van zijn loods in Honselersdijk waar de hasj werd opgeslagen. Volgens de officier van justitie stelde hij geen kritische vragen, liet hij zich contant betalen en bewaarde hij de facturen niet in zijn administratie. De officier van justie eiste tegen hem vier jaar.



De politie kwam de verdachten op het spoor in Gouda, na een tip dat twee mannen zich met hasj bezighielden. Er werd vervolgens een onderzoek gestart naar een 62-jarige man uit Gouda en een 44-jarige man uit Moordrecht.

Op donderdag 7 februari dit jaar leidde het onderzoek naar de loods in Honselersdijk, waar ruim 9.500 kilo aan hasj werd aangetroffen. In de loods bleek een geheime werkruimte op een vliering te zijn. Hier werd de hasj vermoedelijk herverpakt vanuit kisten naar pallets. Diezelfde dag werd bij een huiszoeking van de 62-jarige verdachte in totaal 1.200 kilo wiet aangetroffen.



Het onderzoek naar de drugsvondst in Honselersdijk leidde verder naar vier andere verdachten: de 56-jarige man uit Wateringen, een 21-jarige en een 47-jarige man uit IJsselstein en een 44-jarige Hagenaar. De 21-jarige man verleende hand- en spandiensten voor de 47-jarige man. Tegen hem werd 180 dagen gevangenisstraf geëist, waarvan 85 dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 120 uur.