Archief

'Geen draagvlak voor oefentuin scootmobielen'

De oppositiepartij CDA in Maassluis meent, dat er geen draagvlak bij de inwoners is om een oefentuin voor scootmobielen te realiseren. Kees Pleijsier noemt het dan ook een uitkomst van de coalitieonderhandelingen. "Misschien is er wel draagvlak bij de professionals die hieraan geld willen verdienen. De mensen kunnen gewoon op de openbare weg oefenen. Daar hoort zo'n training ook thuis", aldus Pleijser.



Dat de oppositiepartijen CDA, MaassluisBelang, ChristenUnie en D66 zeer kritisch tegenover de plannen zijn, werd dinsdagavond nogmaals duidelijk tijdens een tweede commissievergadering over dit onderwerp.



Klarie Oosterman van de ChristenUnie noemde het een sympathiek plan, maar in deze tijden van crisis niet uit te leggen om 75.000 euro te besteden aan zo'n project. Ook haar fractie is van mening dat de gebruikers net zo goed onder begeleiding op de openbare weg kunnen oefenen. Peter Boeters van MaassluisBelang en Leo Eijskoot van D66 haalden met name de beloofde multifunctionaliteit aan. In een eerdere vergadering werd hierom gevraagd, maar de fracties zeggen dit niet duidelijk terug te zien in de plannen.



De oefentuin is een idee van de Verenigde Senioren Partij (VSP) en wordt gesteund door de VVD en de PvdA. Paul Vlendré van de VSP verwierp de kritiek en vindt de proeftuin noodzakelijk. Hij zei, dat de fractie met meerdere deskundigen heeft gesproken en vindt tevens dat de landelijk stijgende lijn met scootmobielongelukken aantoont, dat zo'n tuin baat kan hebben. Landelijk zouden ongelukken met scootmobielen in zes jaar tijd met 78 procent zijn toegenomen.



Binnenkort vindt er een debat plaats in de gemeenteraad, waar definitief zal worden besloten of de oefentuin er komt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen