Archief

FloraHolland werkt mee aan verbetering wegennet

Niet alleen de gemeente Westland en de provincie Zuid-Holland moeten financieel bijdragen aan de verbetering van het wegennet. Ook FloraHolland moet enige aanpassingen doen ten behoeve van de bereikbaarheid en zal daaraan meebetalen.

Wie op dit moment vanaf de Veilingroute het veilingterrein op wil, moet dat doen via twee stoplichten en een zogenoemde 'knik' in de weg. Die 'knik' verdwijnt in de toekomst. Verkeer kan dan in één keer rechtdoor bij FloraHolland komen. De huidige ontsluiting schuift dus enkele meters op. Op die locatie ligt nu een plek waar vrachtauto's kunnen parkeren. FloraHolland zal daar enige aanpassingen moeten doen.

Ongeveer een kilometer verderop, langs de Burgemeester Elsenweg (N213), ligt een ander knelpunt. Die weg wordt verbreed. Daar moet ook een deel van de parallelweg van het veilingterrein voor wijken. Halverwege die parallelweg gaat dat mogelijk problemen opleveren met het keren van vrachtwagens. Om dat op te lossen wordt een twaalf meter lang deel van een gebouw van FloraHolland gesloopt.

De verbreding van de veilingroute, die in beide richtingen een tweebaansweg wordt, gaat voor een klein probleem zorgen. De eerste rotonde vanuit Naaldwijk, bij het Jupiter-terrein van de veiling, vormt nu al voor fietsers een lastige situatie. Volgens de gemeenten en de provincie wordt die situatie bij een dubbele tweebaansweg alleen maar onveiliger. Daarom wordt op die plek een fietstunnel aangelegd.