Archief

'Hoge parkeerdruk in centrum Monster'

De parkeerdruk in het centrum van Monster is te hoog. Althans, dat stelt de fractie Westland Verstandig-Leo 2.0 in vragen aan het college van B en W. Dat doet de fractie naar aanleiding van opmerkingen van inwoners uit het dorp.

De problemen zouden ontstaan zijn door een aantal ontwikkelingen in de omgeving van de Ericastraat. Tijdens de uitbreiding van de winkels en nieuwbouw in Monster zou onvoldoende rekening gehouden zijn met de parkeerbehoefte. Ook het feit dat een aantal huizen bewoond worden door arbeidsmigranten is een probleem. Daardoor zouden voor die woningen soms wel vier auto's tegelijk staan. Daarnaast nemen veel bedrijfsbussen ruimte in, vaak minimaal anderhalve parkeerplaats.

Westland Verstandig-Leo 2.0 stelt in de vragen dat bewoners over de parkeerproblemen meerdere brieven hebben gestuurd, maar geen duidelijk antwoord hebben gekregen. De fractie vraagt zich af of het college bekend is met de problemen en wat voor maatregelen genomen kunnen worden. Auto's zouden volgens de fractie verzekerd moeten zijn van een parkeerplaats in de nabijheid van hun huis. Bedrijfsbussen zouden elders plek moeten krijgen.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen