Archief

Centrumplan Den Hoorn voortgezet

Een meerderheid in de Midden-Delflandse gemeenteraad kan zich vinden in de keuze van het college voor de ontwikkeling van het centrum van Den Hoorn. Dat bleek dinsdagavond tijdens een gemeenteraadsvergadering. De PvdA-fractie kwam met een motie, die gesteund werd door coalitiepartners CDA en VVD, om de plannen voort te zetten.

Het heeft jaren geduurd, voordat er een centrumplan voor Den Hoorn ligt. Bij de bekendmaking van de ontwikkelaar, zetten winkeliers en een deel van de bewoners de hakken in het zand. Zij vonden gehoor bij de fracties OGP en Mijn Partij. Zij pleitten dinsdag voor een "pas op de plaats" met een evaluatie van het proces tot nu toe. Voor een motie van OGP was geen steun onder andere fracties.

Volgens de coalitie is er een weloverwogen keuze gemaakt en moet er voortgemaakt worden. Volgens haar legt het plan een goede verbinding van de nieuwbouw naar de huidige winkelstraat Dijkshoornseweg. Bovendien is het snel realiseerbaar.

Wel vinden de fracties, dat ondernemers en bewoners goed bij de verdere plannen moeten worden betrokken. In de raadsvergadering van 10 december hopen ze over een uitgewerkt plan te kunnen beslissen. Dan moeten ook het verloop van het participatieproces en de communicatie goed in kaart worden gebracht.

Overigens is het goed mogelijk, dat ook de afgewezen andere ontwikkelaar, G.A.M. van Leeuwen, betrokken wordt bij de centrumplannen. Wethouder Horlings zei, dat beide partijen akkoord zijn gegaan om de mogelijkheden daarvoor te verkennen. Hij erkende overigens, dat de gemeente wat betreft communicatie steken heeft laten vallen.