Archief

Carlieke naar Westland Verstandig-Leo 2.0

Carlieke van Staalduinen, tot voor enkele jaren het boegbeeld van VVD Westland, is ingegaan op het verzoek van Westland Verstandig-Leo 2.0 om deze lokale partij te komen versterken. Van Staalduinen wil graag terugkeren in de gemeenteraad.

"Ik heb na de verkiezingen van 2010 de gemeentepolitiek passief gevolgd en liep niet met plannen rond om daarin terug te keren. Toen ik benaderd werd, heb ik er vrij lang over moeten nadenken", aldus Van Staalduinen.

Zij zegt teleurgesteld te zijn in een aantal besluiten die door de gemeenteraad zijn genomen. "Die teleurstelling had op zich niets te maken met de opstelling van VVD Westland, maar vooral met de manier waarop soms besluiten zijn genomen. Het gaat mij om 'het weten wat de burgers willen' en daar zit inderdaad de kwestie gemeentehuis bij."

Van Staalduinen, die oorspronkelijk fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van 's-Gravenzande was, vervulde tussen 2004 en 2010 deze functie in de nieuwe gemeente Westland. In 2011 was zij kandidate voor de Provinciale Staten. Van Staalduinen verkreeg 3.268 voorkeurstemmen, maar dat was onvoldoende om een zetel te kunnen innemen. Zij heeft overigens enkele weken geleden haar lidmaatschap van de VVD opgezegd, omdat zij zich niet meer kan vinden in de landelijk partijlijn.

Van Staalduinen is de tweede bekende streekgenoot die de overstap naar Westland Verstandig-Leo 2.0 maakt. De scheidende voorzitter van voetbalvereniging Verburch, Nico van Rijn, ging haar onlangs al voor. Van Rijn was in de periode 2006-2010 raadslid namens CDA Westland.