Archief

Entree Maassluis krijgt parkkarakter

De Laan 1940-1945 in Maassluis moet een heus parkkarakter krijgen. De entree van de stad krijgt daarmee een betere uitstraling. Het voorlopig ontwerp voor dit plan is door het college van B en W voorgelegd aan de gemeenteraad.

Het voorstel bestaat uit twee delen. Het eerste is de noodzakelijke reconstructie van de laan tot aan de Zuiddijk. Daarnaast zijn er de zogeheten 'plus'-opties, waarbij tot en met de Industrieweg veranderingen worden aangebracht en ook de directe omgeving wordt aangepakt. Voor de 'plus'-opties moet echter nog budget worden gezocht.



De reconstructie van de Laan 1940-1945 houdt onder meer in dat de kruisingen met de Vermeerlaan en de P.C. Hooftlaan rotondes worden. De huidige kruising met de Zuiddijk blijft, omdat hier niet genoeg ruimte is om een rotonde te realiseren. Over de gehele laan vanaf de Vermeerlaan komt waar mogelijk in beide richtingen één rijstrook, waar nu nog veelal twee banen liggen. Het college benadrukt dat er wel rekening is gehouden met toename van het verkeer in verband met toekomstige woonwijken.

De 'plus'-opties komen voort uit een motie, die vorig jaar was aangenomen door VSP, PvdA, VVD, CDA en de CU. De opties zijn er bijvoorbeeld op gericht om meer groen te realiseren. Ook het reclamescherm van de sportvelden bij de stadsentree wordt aangepakt en op de nieuwe rotondes is er de mogelijkheid voor particulieren om kunstwerken te exposeren. Ook aan het Stationsplein wordt gedacht en zijn er mogelijkheden om het Mackayplein en de Industrieweg met daarbij het vrachtwagenparkeerplaats aan te pakken.



De planning is om in de tweede helft van 2014 te beginnen met de uitvoering. Omdat vanaf de Zuiddijk tot aan het Havenplein Laan 1940-1945 het minst slecht is, wordt hier tot 2017 gewacht met de reconstructie.

Categorieen:
Maassluis Algemeen