Archief

Eerste buiten-AED onthuld in Maasdijk

De eerste buiten-AED van Westland is geplaatst. Het apparaat hangt bij wijkcentrum De Prinsenhof in Maasdijk. Burgemeester Van der Tak heeft hem afgelopen zaterdag onthuld. Het gaat om een initiatief van de Westlandse afdeling van Hartveilig Wonen, een landelijke organisatie die ervoor zorgt dat vrijwilligers snel ter plaatse kunnen zijn in geval van een hartstilstand.

Het is de bedoeling dat er in heel Westland meer buiten-AED's komen. Hartveilig Wonen hoopt dat bedrijven zich aanmelden, zodat de exemplaren die daar al hangen niet alleen tijdens kantooruren, maar ook in de avond en nacht te gebruiken zijn door hun vrijwilligers.

Mensen met een EHBO-opleiding kunnen zich aanmelden bij Hartveilig Wonen Westland. Die organisatie stuurt alle vrijwilligers in een straal van 500 meter van iemand die een hartaanval krijgt, een sms of WhatsApp-bericht. Wie reageert, krijgt de code van de dichtstbijzijnde AED, zodat er alvast begonnen kan worden met reanimatie totdat de ambulance arriveert.

De AED is gesponsord door de EHBO vereniging Maasdijk, de buitenkast is gesponsord door Fonds Westland en de Maasdijkse Belangen Vereniging zal de eerste jaren garant staan voor het onderhoud van de AED. Meer informatie is te vinden op www.hartveiligwonen.nl.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen