Archief

Zaterdagvoetbal: HVC'10 blijft met moeite koploper

Topklasse

In een enerverende wedstrijd behield Excelsior Maassluis drie punten aan de Lavendelstraat. Bezoekers Excelsior'31 kwamen tot twee keer op voorsprong, maar zagen de tricolors tweemaal langszij komen en uiteindelijk de winst pakken. De Monsterse scheidsrechter Van der Burg viel uit met een zweepslag, vierde official Cor van Elswijk uit Honselersdijk floot vervolgens het duel.



Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande leek lange tijd een punt over te houden aan het bezoek aan XerxesDZB, echter drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd viel de winnende treffer voor de Rotterdamse ploeg: 3-2. FC '-Gravenzande en Deltasport zijn de enige ploegen zonder punten.

Tweede klasse C

HVC'10 en Zevenhoven gaan samen aan de leiding in deze klasse. De Hoekse fusieclub had moeite om de drie punten aan de Rondgang te houden. TAVV kwam twee keer voor in Hoek van Holland, maar moest bij een 1-2 tussenstand verder met 10 man. HVC'10 profiteerde maximaal en won met 3-2.De streekderby tussen Naaldwijk en MVV'27 eindigde in een gelijkspel: 2-2. Beide ploegen wisten dit seizoen nog niet tot winst te komen, maar leden ook nog geen nederlaag.

VDL leed haar eerste nederlaag. Het Scheveningse SVC'08 was in Maassluis met 2-1 te sterk. Lyra kon het eerste punt begroeten na een doelpuntenfestijn tegen Valken'68: 3-3. Sportclub Monster wist in Pijnacker een punt over te houden aan het duel tegen DSVP: 1-1.

Derde klasse C

Koploper Westlandia heeft onnodig punten laten liggen in Delft en verloor door het gelijkspel tegen Ariston'80 de nummer één positie. Ariston'80 leek de winst te gaan pakken, maar vlak voor tijd wist de Naaldwijkse ploeg een gelijkspel uit het vuur te slepen.

KMD liet weinig heel van hekkensluiter TAC'90. Op sportpark Suydervelt won de thuisploeg met 6-1. Honselersdijk won de tweede wedstrijd op rij en liet in Rotterdam Zuiderpark met 8-0 kansloos.

Vierde klasse D

Maasdijk behaalde de derde zege van het seizoen. Aan de Lange Kruisweg werd DVO'32 met 5-1 verslagen. De Maasdijkse ploeg gaat samen met Hargasport aan de leiding. Verburch kon geen derde zege op rij halen, maar behield wel haar ongeslagen status. In de thuiswedstrijd tegen NOCKralingen kwam de Poeldijkse ploeg niet verder dan 1-1.

Quintus kon een punt aan haar totaal toevoegen. Tegen het nog puntloze HPSV speelde de Heulse ploeg met 2-2- gelijk. MSV'71 liet voor de eerste keer dit seizoen een driepunter aantekenen. Hillegersberg werd met 9-0 verslagen.

Karakteristieken

Excelsior Maassluis - Excelsior '31 3-2 (1-1)

Niels Redert (2, 1x p), Richard Leito

Xerxes DZB - FC 's-Gravenzande 3-2 (1-0)

Frank de Bruin, Michiel van den Berg



Valken'68 - Lyra 3-3 (1-2)

Ashwin Scheffers, Coen van Mil (2)



DSVP - SC Monster 1-1 (0-1)

Michael Jager



Naaldwijk - MVV'27 2-2 (2-1)

Naaldwijk: Jacco Wevers (p), Aike van den Bos

MVV '27: Milano Naarden, Roel Nooteboom (p)



VDL - SVC'08 1-2 (0-2)

Kees Ketting



HVC'10 - TAVV 3-2 (0-1)

Leroy Smits, Matthijs Benard, Jurgen Warbout



Zuiderpark - Honselersdijk 0-8 (0-1)

Tim van der Meer, Mourad Naimi, Roy Steekelenburg (2), Jeroen Vogels, Nando Kok, Kanan, Ralph Heskes



KMD - TAC'90 6-1 (3-1)

Jules Maring (2), Theo Wildschut, Thiemo Fidder, Jesse de Waard



Ariston'80 - Westlandia 2-2 (1-1)

Joost van Schie, Bas Wesslink



Verburch - NOC Kralingen 1-1 (1-0)

Sven van der Meer



Maasdijk - DVO'32 5-1 (1-0)

Jente van Staalduinen, Kevin van den Berg (3), Kevin Huis



MSV'71 - Hillegersberg 9-0 (2-0)

Dillen Dijksman, Dave van Deursen (2), Kees Starmans, Nick van Deursen, Najim Fares (2), e.d., Boyan Stefanov



HPSV - Quintus 2-2 (2-0)

Gino Zwirs (2)