Archief

Veel 's-Gravenzanders bij afscheid Schep

In enkele bussen en op eigen gelegenheid waren heel wat leden van de 's-Gravenzandse korfbalvereniging ONDO vrijdagavond naar Delft getogen voor de afscheidswedstrijd van 'hun' Barry Schep. Behalve door een volle zaal werd de sportieve happening door bijna duizend mensen rechtstreeks via internet gevolgd.

Schep maakte tijdens de wedstrijd deel uit van de succesformatie van zijn Delftse club Fortuna die in 2003 en 2004 landskampioen werd. Als tegenstander fungeerde een vriendenteam. Hierin speelden onder anderen Bart Cleyman, de eeuwige rivaal van de Belgische nationale ploeg, en jeugdvriend Jan Willem van der Kraan uit 's-Gravenzande.

Uit dankbaarheid voor de prestaties van Schep is door de gemeente Delft de 'Barry Schep Bokaal' in het leven geroepen.

De 33-jarige Westlander begon zijn carrière bij ONDO. In 1998 maakte hij de overstap naar Fortuna, waarmee hij twee landskampioenschappen en twee Europacups binnenhaalde. Met Oranje greep Schep een wereldtitel, twee Europese kampioenschappen en tweemaal goud op de World Games. Eerder dit jaar werd hij voor de derde maal op rij uitgeroepen tot korfballer van het jaar.