Archief

Maassluis eind dit jaar van gistlucht af

Bio-brandstoffabriek Abengoa in Europoort neemt uiterlijk eind dit jaar een naverbrander in gebruik. Het bedrijf verwacht dat Maassluis en omgeving dan van de giststank af is, die wordt verspreid. Dat blijkt uit een brief die Abengoa deze week naar inwoners heeft gestuurd.

De brief is verstuurd met oog op een informatieavond over de maatregelen die het bedrijf neemt tegen stankoverlast. Die wordt komende woensdag gehouden. Het bedrijf heeft de naverbrander in maart besteld. Deze week wordt begonnen met de installatie. Uiterlijk eind dit jaar moet hij in gebruik genomen zijn.

Abengoa zorgt voor dusdanig veel stank, dat het bedrijf van de provincie een dwangsom opgelegd heeft gekregen. Deze kan bij aanhoudende stankklachten oplopen tot 2 miljoen euro.

De bijeenkomst op woensdag 25 september begint om 19.30 uur. Abengoa vraagt in verband met beperkte ruimte of bezoekers zich aanmelden. Dat kan door te mailen naar marjorie.parisius@bioenergy.abengoa.com. Hiernaar kan ook naar gemaild worden met vragen over de status van de maatregelen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen