Archief

Babbeltruc met bos bloemen

De politie zoekt getuigen van een babbeltruc, die dinsdagavond werd uitgevoerd aan de Van de Kasteelestraat in 's-Gravenzande. Het slachtoffer was een 84-jarige vrouw. Zij werd door een jonge vrouw gevraagd een bos bloemen voor haar oma te bewaren. De bejaarde vrouw kwam er later achter dat haar gouden sieraden waren gestolen.

De dader vroeg de vrouw voor haar oma een briefje te maken, met de boodschap waar de bloemen werden bewaard. Terwijl dat werd geschreven, belde de vrouw in een buitenlandse taal met een ander. Na het telefoongesprek pakte ze het briefje aan en scheurde ze het in stukjes, met de mededeling dat haar moeder zojuist had beloofd de bloemen te brengen. De volgende ochtend bleken de sieraden weg te zijn.

Het gaat om een vrouw van omstreeks 24 jaar. Ze is met haar 1.55-1.60 meter klein van stuk. Ze heeft een getinte huidskleur en zwart krullend haar tot haar schouders. Ten tijde van de babbeltruc droeg ze donkere kleding. Wie meer weet over het voorval, belt de politie op 0900-8844. Dat kan ook anoniem op 0800-7000.

Categorieen:
Algemeen