Archief

Voorstel breder gebruik van scootmobieltuin

Het college van B en W in Maassluis legt de gemeenteraad een voorstel voor om een scootmobieltuin te realiseren die te gebruiken is voor meerdere doelgroepen. Zo kunnen met dit voorstel volgens het college bijvoorbeeld ook gebruikers van een elektrische rolstoel of een aangepaste fiets en jonge schoolgaande kinderen oefenen in het park.

Om realistische situaties na te bootsen, komen er onder meer hellingen, smalle doorgangen, obstakels, kuilen, stoeprandjes en oversteekplaatsen.

Voor het zomerreces werd tijdens een commissievergadering duidelijk, dat de oppositiepartijen kritisch waren tegenover de plannen. Het geld, afkomstig van een eenmalige subsidie van Stadsregio Rotterdam, zou met dit project te veel gericht zijn op één specifieke doelgroep.



In het voorstel van het college is het parcours onderdeel van een bestaand parkje aan de achterkant van Servicecentrum De Vloot. Deze tuin bevat al een beweegtuin voor ouderen. Met het parcours wordt het park volgens het college levendiger en aantrekkelijker. De planning is om de proeftuin voor scootmobielen in het eerste kwartaal van volgend jaar te realiseren.



De oefentuin is een idee van de Verenigde Senioren Partij (VSP). Deze coalitiepartij bracht het idee eind vorig jaar naar voren tijdens het verdelen van subsidie van de Stadsregio Rotterdam. Toen al was de oppositie het er niet eens om deze eenmalige subsidie te besteden aan een project als de proeftuin. Maar de coalitiepartijen VVD, PvdA en VSP stemden destijds vóór. Voor de proeftuin is een bedrag van 75.000 euro gereserveerd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen