Archief

Projectontwikkelaars verliezen kort geding

Vier projectontwikkelaars die in de jaren 2005 en 2006 gezamenlijk grond hebben gekocht in Kwintsheul Noord hebben een door hen tegen de gemeente Westland aangespannen kort geding verloren. Zij zijn volgens de voorzieningenrechter in Den Haag deels te vroeg met hun vorderingen; een ander deel werd ronduit afgewezen.

De ontwikkelaars hadden twaalf hectare grond gekocht met het oog op de voorgenomen woningbouw in dit deel van het omvangrijke project Westlandse Zoom. Begin dit jaar spraken de gemeente en het Bouwfonds onder meer de intentie uit om de betreffende grond niet langer een woonbestemming te geven. De jongste intenties moeten worden vastgelegd in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Maar omdat die overeenkomst er feitelijk nog niet is, kon de rechter hier nu nog niets mee, verklaarde deze woensdag.

Verder maakten de ontwikkelaars ook bezwaar tegen het rentepercentage (4,66 procent) op een lening die door de gemeente Westland is verstrekt. Deze zou niet marktconform zijn. De gemeente verwees naar vergelijkbare situaties en daar hadden de ontwikkelaars geen verweer op.

Categorieen:
Westland Algemeen