Archief

WestlandVerstandig-Leo2.0 verkiest afzondering

De fractie van Westland Verstandig-Leo2.0 trekt geheel haar eigen plan in de gemeenteraad. Dat kwam dinsdag tot uiting bij het agendapunt Vragenronde in het eerste deel van de raadsvergadering. Fractievoorzitter Peter Duijsens wilde over twee onderwerpen vragen stellen, maar alle andere fracties vonden die vragen niet van urgente aard.

Burgemeester Van der Tak moest zich als voorzitter even instellen op deze situatie. Er werd een schorsing ingelast voor raadpleging van het reglement van orde en de Gemeentewet alsmede een kort overleg met de fractievoorzitters. De uitkomst was, dat het college, met instemming van de rest van de gemeenteraad, geen antwoorden hoefde te geven op de vragen van Duijsens (die overigens vooraf al bekend waren).

Ondanks die opstelling van de rest, wilde Duijsens toch zijn vragen stellen. Ze betroffen de situatie rond de alpacafokkerij aan de Wateringseweg in Poeldijk en de verstrekking van drie documenten die betrekking hebben op de aanbesteding van het nieuwe gemeentehuis. Duijsens las de vragen voor en na ruim vijf minuten ging burgemeester Van der Tak over naar het volgende agendapunt.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen