Archief

Camping verlengen én alternatief zoeken

De gemeenteraad van Westland verlangt van het college van B en W, dat er voorlopig geen 'provinciale' graafmachines aan de slag gaan op het terrein van camping Molenslag in Monster en dat er alles aan gedaan wordt, dat de camping daar voorlopig mag blijven. Dat heeft de raad dinsdagavond laat in meerderheid uitgesproken.

Tegelijkertijd zal wethouder Weverling aan de slag gaan om te zoeken naar een geschikte alternatieve locatie in Monster voor een camping die het hele jaar open is en waar "goede faciliteiten in een permanente behuizing" kunnen worden geboden. De wethouder had deze inspanningsverplichting al op zich genomen, voordat een daartoe strekkende motie in stemming zou worden gebracht.

Dit dubbele spoor was de uitkomst van een bijna twee uur durend debat met enkele schorsingen. De fracties van D66, GBW, Progressief Westland en ChristenUnie-SGP zetten voluit in op het zoeken naar een alternatieve locatie. Zij vonden, dat de wethouder niet "voor de vierde keer" naar de provincie moest worden gestuurd om uitstel te vragen.

Daar dachten de fracties van CDA, LPF, VVD en Westland Verstandig-Leo2.0 anders over. Zij stelden in een motie, dat er geen onomkeerbare situatie mag ontstaan en willen zelfs de huidige locatie voor de toekomst nog niet uitsluiten. Het college zou daartoe schriftelijk en mondeling een lans moeten breken bij zowel Provinciale Staten als Gedeputeerde Staten. Deze motie werd met een stemmenverhouding van 20-15 aangenomen.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen