Archief

Laatste tussenstand Fides Runcircuit

Met nog slechts één wedstrijd te gaan, voert de voormalige 's-Gravenzander Mike Barsaiyan nog altijd het Fides Runcircuit aan bij de mannen. Hij voldoet immers aan de eis, dat een deelnemer meer vijf wedstrijden uitgelopen dient te hebben, om in de eindstand van het Runcircuit opgenomen te worden.

Vorige maand kreeg asielzoeker Barsaiyan te horen, dat hij moest terugkeren naar zijn geboorteland, het Afrikaanse Burundi. Zijn gemiddeld aantal behaalde punten blijft staan op 828. Marc Rotsaert (De Koplopers, Delft) heeft als tweede een gemiddelde van 806 punten.



Ook het vrouwenklassement kent met de Wateringse Marlies Jongerius nog dezelfde koploopster als bij de vorige tussenstand. Met een puntengemiddelde van 808 lijkt zij niet meer in te halen te zijn door Carla Ophorst (777 punten) en de Delftse Monique Weening (715 punten).



De tussenstand van het klassement bij de 5 km wordt bij de mannen aangevoerd door Sjoerd van Marrewijk (816 punten), die de Hagenaar Jeroen van Aken in zijn kielzog vindt (815,5 punten).



Ilona Lievaart (820 punten) en Kristel van de Berg (818 punten) lijken uit te gaan maken, wie het klassement bij de vrouwen op haar naam mag schrijven.