Zaalhandbal: DIOS wint knap van Lions

De reserves van Quintus hebben een prima resultaat neergezet tegen de reserves van Fiqas-Aalsmeer. In sporthal De Bloemhof in Aalsmeer won de Heulse ploeg met 27-18. In de eerste helft kon Aalsmeer nog in het spoor blijven van het gedreven Quintus. De gasten namen een 13-10 voorsprong die na de pauze snel werd vergroot. Onder de leiding van de goed spelende Niels van Lier en Pascal Eversteijn (vooral verdedigend) en de veel scorende Alex Koop werd Aalsmeer in de tweede helft opgerold. Marco de Bakker scoorde enkele fraaie treffers. De Heulse ploeg blijft ongeslagen na twee wedstrijden en heeft drie punten.

DIOS speelde haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de Postkogekohal in Schipluiden omdat de eigen Ballonhal nog niet was opgebouwd. Tegenstander voor de thuisploeg waren de reserves van OCI/Lions. DIOS liet de bezoekers met 22-21 nederlaag naar Limburg terugkeren. De thuisploeg behaalde zodoende de tweede opeenvolgende zege en gaat het samen met promovendus MHV'81 aan de leiding in de eerste divisie. DIOS en Lions waren de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Lions leidde halverwege de wedstrijd met 12-11. Na de pauze kwam DIOS bij 15-15 langszij en nam het een voorsprong van 17-15. De maximale voorsprong van DIOS bedroeg tot twee keer toe drie doelpunten (19-16 en 20-17). In de slotminuten leidde DIOS met 22-20. Lions kwam in de slotseconde terug tot 22-21. Robin Huisman was het meest trefzekere bij de thuisploeg met vijf doelpunten. Steve Pottuyt en Bart Dessens scoorden vier keer.

De reserves van Quintus behaalden in de Van der Voorthal de eerste zege van het seizoen. De Heulse formatie versloeg degradant GoConnectIt/Fortissimo met 23-18. De ruststand was 13-7 in het voordeel van de thuisploeg. Topscorer was Aniouk Zwinkels.