Archief

LPF wil 'effecten-cijfers' arbeidsmigratie

De raadsfractie van LPF Westland heeft bij het college van B en W vragen ingediend over de effecten van arbeidsmigratie in het Westland. Aanleiding zijn uitspraken van wethouder Weverling, die afgelopen dinsdag in dagblad AD/Haagsche Courant zijn verschenen.

Het zou hier volgens Weverling wel meevallen met de verdringing op de arbeidsmarkt. De LPF wil weten, waarop de wethouder zijn uitspraak baseert dat er minder sprake is van verdringing op de (Westlandse) arbeidsmarkt dan gesuggereerd door minister Asscher. In dat verband wordt ook gevraagd naar de toestroom naar uitkeringen in het algemeen sinds de start van de massale inschrijving van werknemers uit Midden- en Oost-Europa (MOE-landers) in het bevolkingsregister, afgezet tegen de jaren daarvoor.

Ook wil de LPF weten, hoe groot de toestroom naar uitkeringen door MOE-landers in het bijzonder is sinds de start van de massale inschrijving in het bevolkingsregister, eveneens afgezet tegen de voorgaande jaren.

"Welke signalen uit de markt krijgt het college, daar waar het gaat over de te verwachten toestroom van Bulgaren en Roemenen naar Westland vanaf januari 2014", is de slotvraag van de LPF.

Categorieen:
Westland Algemeen