Zaterdagvoetbal: HVC'10, VDL en Maasdijk winnen weer

Topklasse

Excelsior Maassluis leed in de Topklasse haar eerste nederlaag. In Veenendaal bleek GVVV duidelijk een maatje te groot voor de debutant. GVVV won terecht met 2-0. De tricolores staan keurig in de middenmoot.

De gifbeker van Lyra was na de nederlaag tegen Zevenhoven nog niet leeg. Op sportpark De Zweth verloor de Lierse ploeg de streekderby van HVC'10 met 4-1. Lyra stond binnen 20 minuten met een man minder op veld en later volgde een andere Lierenaar zijn ploeggenoot met eveneens een rode kaart. HVC'10 is gedeeld koploper.

VDL kon in Den Haag de kansen in de eerste helft niet afmaken en ging doelpuntloos de rust in. Na de pauze wist VDL wel de doelpunten te maken en won het met 2-0. De ploeg heeft als enige club nog geen tegentreffer geïncasseerd en is samen met HVC'10 en Zevenhoven gedeeld koploper.

Sportclub Monster herstelde zich enigszins van de nederlaag van vorige week tegen HVC'10. Op sportpark Polanen eindigde het duel tegen Valken'68 in een gelijkspel: 1-1.

Derde klasse C

Westlandia wist de "eerste topper" in het prille seizoen in winst om te zetten. Op sportpark De Hoge Bomen won de Naaldwijkse ploeg met gemak van mede-koploper CION: 3-0. Westlandia gaat samen met Die Haghe en sv Houtwijk aan de leiding.

Honselersdijk spoelde de nederlaag van vorige week weg met een galavoorstelling. Op sportpark De Strijphorst declasseerde de thuisploeg tegenstander TransvaliaZW. De gasten kregen een 7-2 nederlaag te verwerken.

Vierde klasse D

De streekderby tussen Quintus en MSV'71 is geëindigd in een doelpuntenfestijn. Aan de Leeuwerik in Kwintsheul sloten beide ploegen af met een gelijkspel: 2-2. Dit leverde voor beide verenigingen het eerste punt van het seizoen op.

Maasdijk ging verder waar het vorige week gebleven was, namelijk scoren veel scoren. Aan de Lange Kruisweg kreeg tegenstander HBSS een zevenklapper om haar oren. De Maasdijkse teller stokte uiteindelijk bij zeven: 7-0. Maasdijk gaat op basis van het doelsaldo aan de leiding.

Verburch behaalde de tweede overwinning op rij en staat op een vijfde plaats op de ranglijst. Bij nieuwkomer Excelsior Rotterdam won de Poeldijkse ploeg met 2-0.

Karakteristieken

GVVV - Excelsior Maassluis 2-0 (1-0)

Lyra - HVC '10 1-4 (1-0)

Lyra: Jack Binnendijk

HVC '10: Michael van den Bos, Mathijs Bernard, Rick Voskamp, Leroy Smits

Rood: Max van Delft en Gert-Jan Tamerus (Lyra)

Honselersdijk - TransValiaZW 7-2 (6-1)

Tim van der Meer, Ralph Heskes (3), Mourad Naimi (strafschop), Roy van Stekelenburg, Tom Lobert

Kevin van den Berg (2), Martin de Zeeuw (4), Jente van Staalduinen

Excelsior Rotterdam (amateurs) - Verburch 0-2 (0-1)

Paco van Beek, Sven van der Meer

De wedstrijden van FC 's-Gravenzande, Naaldwijk en KMD van vandaag zijn afgelast.