Zaalhandbal: Westlandia pakt strijdend een punt

Quintus is in Volendam tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Landskampioen en bekerwinnaar Kras/Volendam was duidelijk een maatje te groot voor de Heulse ploeg. In de eerste 15 minuten van de wedstrijd bleef Quintus in het spoor van de thuisploeg: 9-6. Na dit kwartier wist Volendam tot het rustsignaal een gat te slaan van zes treffers: 17-11. In de tweede helft kon Volendam de wedstrijd gemakkelijk uitspelen. Quintus kon de tegenstander niet volgen en verloor uiteindelijk met duidelijk verschil: 32-21.

Virto/Quintus behaalde de tweede gemakkelijke overwinning in het prille seizoen. In de Van der Voort/hal won de thuisploeg met ruim verschil van Vlug en Lenig met 30-16. De ruststand was 16-10 in het voordeel van de Heulse ploeg. Coach Alex Curescu zag een beter Quintus, maar zijn ploeg kon in de eerste helft maar moeilijk het verschil in de score uitdrukken. Na de pauze lukte dat wel en pas na ruim een kwartier spelen scoorden de bezoekers het eerste doelpunt na rust. Quintus had toen al een voorsprong van ruim 10 doelpunten. Daisy Hage scoorde acht keer. Tess van Buren, Rianne Zonneveld en Cynthia Grift waren zes keer succesvol. Door de tweede zege op rij staat Quintus na drie ronden in het linkerrijtje. De verrassing van het weekend kwam uit Emmen waar degradatiekandidaat Kwebbel/E&O won van Westfriesland/SEW. De Noord-Hollandse formatie is over twee weken in Wognum de tegenstander van Quintus en zal gebrand zijn op een goed resultaat. Dat zelfde geldt voor Quintus dat zo hoog mogelijk wil eindigen in de reguliere competitie.

WPK/Westlandia heeft in het thuisduel tegen Klink Nijland/Kwiek een gelijkspel uit het vuur gesleept. De Naaldwijkse formatie en haar tegenstander lieten het publiek genieten van een spannende wedstrijd. In de eerste helft ging het duel gelijk op. Na ongeveer 20 minuten spelen was de stand 7-7. De bezoekers uit Raalte gingen rusten met een 12-14 voorsprong. Topschutter Stefanie van Dalen verdween in het eerste bedrijf al met rood naar de kant. In het tweede bedrijf behield Kwiek haar voorsprong en na 45 minuten leidden de bezoekers met 13-16. De Naaldwijkers misten te veel kansen. Westlandia wist met een portie positieve vechtlust de achterstand ongedaan te maken en kwam met nog acht minuten spelen langszij: 20-20. In de slotminuten wist keepster Marsha een strafworp te keren en dat was op een belangrijk moment. Vlak voor tijd leidde Westlandia nog met 21-20, echter in de laatste minuten scoorde Kwiek nog een keer en wist het een terecht punt mee te nemen naar Raalte. Jenny van der Hoeven was topscorer met tien treffers.