Korfbal: regioploegen doen goede zaken

Eerste klasse F

Valto heeft haar derde wedstrijd in winst omgezet. De Lierse ploeg ging op bezoek bij Kinderdijk en behaalde de tweede zege op rij. Op sportpark Molenzicht in Alblasserdam won Valto met 21-17.

Met streekgenoot CKC Maassluis wil het dit veldseizoen nog niet lukken. Voor de tweede keer op rij verloor de ploeg. Op sportpark Merendijk in Leiden verloor CKC Maassluis met 15-6 van Pernix en blijft hierdoor hekkensluiter. Bij rust leidde Pernix met 5-4. Na de pauze kwam CKC Maassluis niet meer in het spel voor.

Tweede klasse I

In deze klasse wisten alle streekploegen tot winst te komen.

ONDO blijft in het spoor van koploper GKV. Op het eigen Julianasportpark won de 's-Gravenzandse formatie na een spannende wedstrijd van Merwede. De bezoekers liepen na een overwinning en een gelijkspel tegen de eerste nederlaag aan. Na een 8-6 voorsprong bij rust won ONDO uiteindelijk met 14-13.

Dijkvogels ging op bezoek bij DSO in Klundert en won met nipt verschil: 11-10. Op sportpark Molenvliet leidde de Maasdijkse ploeg met 7-5. In de slotfase werd het nog spannend, maar Dijkvogels wist de eerste zege van het seizoen veilig te stellen. DSO is nu hekkensluiter.

ODO behaalde in Goes haar eerste zege. TOGO werd op sportpark Het Schenge met ruim verschil verslagen: 16-10.