Archief

Kester: 'Wel degelijk twee ton toegezegd'

Aan de voetbalverenigingen Naaldwijk en Westlandia zijn wel degelijk voor in totaal 200.000 euro aan toezeggingen gedaan in het kader van een eventuele fusie van beide clubs. Dat stelt Westlandia-voorzitter Stefan Kester zaterdag in een interview met dagblad AD Westland.

"Ik hoor links en rechts ook geluiden dat dit wordt ontkend, maar ik vind het niet erg om, indien nodig, een geheugen op te frissen. Ik weet in welke samenstelling deze toezeggingen zijn gedaan", aldus Kester in het AD.

Begin deze maand heeft wethouder El Mokaddem van de gemeente Westland dergelijke toezeggingen tegengesproken. Hij deed dit in een commissievergadering van de gemeenteraad, in antwoord op vragen van de fractie van LPF Westland.

Door deze fractie was gewezen op een alinea in het fusierapport van de door beide clubs ingestelde stuurgroep. Daarin staat letterlijk: "Beide verenigingen hebben in totaal nog ruim 200.000 euro niet bestede subsidiegelden te goed van de gemeente Westland, waarvan B & W mondeling heeft toegezegd dat deze voor de nieuw- of verbouw door de fusievereniging kan worden gebruikt."

Volgens El Mokaddem kunnen de verenigingen na een eventueel fusiebesluit, waarin onder meer de rechtsvorm van de nieuwe club is vastgelegd, een aanvraag voor financiële steun indienen. Deze zal dan in eerste instantie door het college worden beoordeeld en vervolgens aan de gemeenteraad worden voorgelegd.