Archief

Naaldwijker wint Wollebrandcross-auto

Naaldwijker John Sijrier heeft donderdagavond een auto gewonnen door het exacte aantal ballen te raden, dat deze zomer tijdens diverse braderieën in die auto was gepropt. Daarmee kwam tevens een einde aan de twee jaar geleden gestarte ruilbeurs van de Wollebrandcross.

Tijdens de twaalfde editie van de Wollebrandcross was die ruilcampagne begonnen met een beschilderd spaarvarken. In de afgelopen anderhalf jaar werd geruild en geruild en via onder meer een scooter, feestavond, rijbewijs en AED-apparaten, kwam de ruilbeurs terecht bij het slotstuk: een Toyota Aygo.

Op de onlangs gehouden braderieën van 's-Gravenzande, De Lier en Naaldwijk heeft de Wollebrandcross-Aygo gestaan volgestort met ballen. Voor vijf euro kon het publiek raden hoeveel ballen er in de auto zaten. Maar liefst 822 mensen waagden een gok; dus 4.110 euro voor het goede doel.

Donderdagavond waren tien personen uitgenodigd voor de prijsuitreiking in de Monsterse Druiventuin. Zij zaten met hun schattingen het dichtst in de buurt van het exacte aantal ballen. Winnaar Sijrier had het aantal zelfs precies geraden: 3.421 stuks.