Archief

Mulder handhaaft zich in kernploeg

Op basis van haar prestaties van het afgelopen jaar, heeft de Delta Lloyd Kernploeg besloten verder te gaan met zeilster Mandy Mulder in de catamaranklasse Nacra 17. Het watersportverbond maakte vandaag bekend, dat de kernploeg in deze klasse van acht zeilers terug is gebracht naar vier.

De Poeldijkse zal voortaan met Coen de Koning een team vormen. Het andere team bestaat uit Renee Groeneveld en Karel Begemann. Uiteindelijk zal slechts één van deze duo's in de desbetreffende catamaranklasse mogen uitkomen op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

''Nu is het moment om nog beter te worden en daarvoor moeten we meer aandacht kunnen besteden aan de progressie van de individuele zeilers, in vaste teams'', verklaart coach Sven Karsenbarg. ''We moeten ervoor zorgen dat we straks in Rio op het podium staan en daarvoor hebben we skills en focus nodig''.



Mulder wist dit jaar met De Koning het Europees kampioenschap in de Nacra 17-klasse te winnen. Daarnaast pakte de 26-jarige zeilster goud op de wereldbekerwedstrijden in Palma met haar toenmalige zeilpartner Thijs Visser, die vandaag te horen kreeg niet langer deel uit te maken van de kernploeg.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen