Archief

Initiatief voor debutanten op koopwoningmarkt

In Maassluis wordt op zaterdag 21 september het eerste Starterscafé gehouden voor iedereen die voor het eerst een huis wil kopen. Het wordt georganiseerd door de Stichting Starter, in samenwerking met lokale makelaars, enkele notarissen en een bankinstelling.

Ook de gemeente werkt mee aan dit informele initiatief voor de woningzoekenden. Er kunnen alle vragen worden gesteld over de Starterslening Maassluis. Dit is een aanvullende lening op een reguliere hypotheek en van toepassing op bestaande bouw en nieuwbouw. Deze lening kan het verschil overbruggen tussen de prijs van de woning en de maximaal mogelijke hypotheek voor de koper.

Iedereen die voor het eerst een huis wil kopen, kan zich tussen 11.00 en 14.00 uur in café de Waker (Markt 6) één op één laten informeren over alle onderwerpen die komen kijken bij het kopen van een woning. De toegang tot het Starterscafé is gratis; aanmelden kan op www.stichtingstarter.nl, maar is niet verplicht. Op genoemde website is ook meer informatie te vinden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen