Archief

'Zet centrumplan Den Hoorn in wachtkamer'

De Midden-Delflandse raadsfractie OGP vraagt het college van B en W voorlopig geen stappen te ondernemen in de ontwikkeling van het centrum van Den Hoorn. Ze heeft het college woensdag een brief gestuurd. De fractie wil een onomkeerbare situatie voorkomen.

Dinsdagavond kwamen de coalitie- en oppositiepartijen in de gemeenteraad lijnrecht tegenover elkaar te staan. OGP en Mijn Partij, in de oppositie, drongen aan op een nieuw besluitvormingsproces, omdat de winkeliers zich heftig tegen de centrumplannen verzetten.

"De inspraak tijdens de commissievergadering van 10 september door Hoornse ondernemers en de feitelijk afwijzende reactie van het college daarop, hebben OGP versterkt in de opvatting dat het op basis van de voorliggende voorstellen onmogelijk is geworden om tot een breed gedragen voorstel te komen", laat de fractie weten.

Op 24 septemberstaat het onderwerp geagendeerd voor de gemeenteraad. OGP zal met een voorstel komen om het besluitvormingsproces opnieuw op te starten. "Alleen zó kan het vertrouwen worden herwonnen", aldus de fractie.