Archief

Werkstraf voor 13-jarige brandstichter

De 13-jarige Lierse jongen die verantwoordelijk wordt gehouden voor de brand bij autobedrijf Van der Mark op 1 april dit jaar, heeft een werkstraf van veertig uur gekregen. Volgens de rechter heeft hij opzettelijk brand gesticht op de autosloperij. Tegen hem was tachtig uur werkstraf en een voorschot van 5.000 euro aan de benadeelde partij geƫist.

De brand zorgde op 1 april, Tweede Paasdag, voor een grote zwarte rookwolk die in de hele regio te zien was. De jongen heeft in het bijzijn van vier andere jongens met zijn aansteker brand gesticht. Toen het niet lukte om de brand te blussen, zijn de jongens weggerend. Zo'n 250 sloopauto's werden verwoest. Een maand later werden de vijf aangehouden.

De rechtbank zegt bij het bepalen van de straf rekening te hebben gehouden met de jonge leeftijd van verdachte. Ook het feit dat hij geen strafblad heeft, speelde mee. De rechtbank zegt, dat het om een uit de hand gelopen kwajongensstreek gaat. De verdachte heeft volgens haar oprechte spijt betuigd en heeft de enorme gevolgen van zijn daad niet kunnen overzien.

Categorieen:
Algemeen