Archief

Informatieavond over Hoekse Lijn

In het stadhuis van Maassluis wordt maandag 23 september een informatieavond over de Hoekse Lijn gehouden. Die spoorlijn wordt omgebouwd tot metrolijn, welke eind 2017 klaar moet zijn. Volgende maand wordt een website gelanceerd waar actuele informatie over het project te vinden is.

De nieuwe Hoekse Lijn is een uitbreiding zijn van de huidige metrolijn B, die begint in de Rotterdamse wijk Nesselande. De metro rijdt vanaf daar over het huidige treintraject richting Hoek van Holland, waar de lijn 900 meter wordt verlengd richting zee.

Alle stations langs de lijn moeten worden aangepast. Maassluis krijgt bovendien een nieuw station, in de Steendijkpolder. Hier komt een extra spoor, dat het mogelijk maakt om metro's te laten keren. Het plan voor de (her)inrichting van de in totaal drie stations in Maassluis wordt binnenkort aan de gemeenteraad voorgelegd.

Belangstellenden kunnen op23 september vanaf 19.00 uur binnenlopen. Om 19.30 uur start er een presentatie. Vervolgens is er gelegenheid tot het stellen van vragen.