Archief

'Wel ondernemers betrekken, geen nieuw proces'

Wethouder Horlings van Midden-Delfland wil met ondernemers praten over de centrumplannen voor Den Hoorn, maar voor een nieuw beslissingsproces voelt hij niets. Op dat laatste drongen oppositiepartijen OGP en Mijn Partij dinsdagavond aan, tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad.

OGP en Mijn Partij stelden, dat het college in de keuze voor het plan van Waaijer/Jumbo voorbij is gegaan aan de wensen van de inwoners. Fractievoorzitter Roeling van Mijn Partij noemde het proces "een farce", met name omdat er zijns inziens niet is geluisterd naar de klankbordgroep die in 2011 van start is gegaan.

De coalitiepartijen sloten zich hier niet bij aan. De PvdA is uitgesproken voorstander van het plan van Waaijer/Jumbo. Het CDA ook, maar minder uitgesproken. Deze fractie stelde voor om in gesprek te gaan met de ondernemers en bewoners, om mogelijke bezwaren en rechtsgang te voorkomen. De VVD had vooral nog veel vragen en vroeg Horlings om de animo van ondernemers om uit te breiden, te peilen.

Voorafgaand aan de discussie werd er ingesproken door Greet Arkesteijn, namens de ondernemersverenigingen in Midden-Delfland. Zij stelde, dat de ondernemers vooral boos zijn en hopen op verandering van richting. Ook voerde Marck Hagen namens VNO-NCW Westland-Delfland het woord, met de vraag opnieuw in gesprek te gaan met de ondernemers.

Het onderwerp komt op de agenda van de eerstvolgende raadsvergadering, op 24 september a.s.