Archief

Tuinders willen compensatie voor werkzoekenden

Westlandse ondernemers moeten van de overheid compensatie krijgen als ze Nederlandse werkzoekenden aannemen. Dat zeggen de samenwerkende Westlandse ondernemersorganisaties in een brief aan minister Asscher van Sociale Zaken. De ervaring leert hen dat werkzoekenden minder hard werken of minder gemotiveerd zijn.

De brief is een reactie op uitlatingen van Asscher in de Volkskrant over de negatieve kanten van arbeidsmigrantie. LTO Glaskracht, VNO-NCW West en MKB Westland noemen het echter in financieel opzicht 'pure noodzaak' om de goedkopere arbeidsmigranten aan te nemen. Daarom vinden ze het onterecht dat er in dit opzicht negatief over de werkgevers wordt gedacht.

Er wordt onder meer gewezen naar het project Westland heeft werk, een project om werklozen in de Westlandse kassen aan de slag te laten gaan. In maart vorig jaar ging het van start onder grote belangstelling van de pers. "Sindsdien lukt het mondjesmaat om werkzoekenden met een uitkering aan een baan te helpen", schrijven de ondernemersorganisaties.

Maandagmiddag is er een bijeenkomst in het teken van arbeidsmigratie in Den Haag. Die is georganiseerd door het ministerie van Sociale Zaken. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Veiligheid en Justitie en de gemeenten Den Haag, Rotterdam en Westland zijn mede-organisatoren. Centraal staat het in goede banen leiden van migratie, met het oog op het openstellen van de grenzen voor Bulgaren en Roemenen per 1 januari 2014.

Categorieen:
Westland Algemeen