Archief

Korfbal: ONDO wint derby van Dijkvogels

Eerste klasse F

Valto heeft haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Koploper Rood Wit Albrandswaard (RWA) had haar eerste wedstrijd gewonnen, maar moest op sportpark De Zwet haar meerdere erkennen in Valto. De Lierse ploeg won met 17-14.

CKC Maassluis heeft haar eerste wedstrijd van het seizoen verloren. Kinderdijk, dat haar eerste wedstrijd had verloren, won op sportpark Molenzicht met 12-10 van CKC Maassluis.

Tweede klasse I

De streekderby tussen Dijkvogels en ONDO is gewonnen door de 's-Gravenzandse ploeg. Aan het Nollaantje in Maasdijk ontspon zich een spannende eerste helft. Na de eerste helft was het 5-5. Na de pauze wist ONDO met een tussensprint de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. ONDO won mede door de dames uiteindelijk met 15-11. Bij Dijkvogels was Arjan Burger met vier treffers topscorer. Bij ONDO was Yosri van den Ende het meest trefzeker met eveneens vier treffers.

Op sportpark De Commandeur begon ODO met een nederlaag aan de competitie. Gymnasiasten Korfbal Vereniging (GKV) uit Den Haag bleek met 14-7 te sterk voor de Maaslandse ploeg.